Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.517.603

Pořadí exekucí u zaměstnavatele - vliv data nařízení exekuce

Odesláno: 
Otevřeno 660 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
prosím o radu ohledně provádění srážek ze mzdy zaměstnanci s více exekucemi. Současný zaměstnavatel začal na základě exekučního příkazu doručeného v listopadu 2016 provádět a zasílat srážky ze mzdy. Zaměstnanci sráží ještě výživné jako přednostní pohledávku. V dubnu 2017 byly doručeny další exekuční příkazy s informací, že prvnímu plátci mzdy byly doručeny v roce 2006 a 2007. Současný zaměstnavatel neměl k dispozici informace o žádné z exekucí. Má nyní zaměstnavatel přerušit zasílání sražených částek na základě exekučního příkazu doručeného v roce 2016 a začít hradit exekuci z roku 2006 (doručenou v roce 2017)?
Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, osobně se divím, proč by exekuční příkazy, které byly původnímu plátci mzdy doručeny v roce 2006 a roce 2007 nebyly uvedeny v tzv. "zápočtovém listu zaměstnance", když tyto údaje se sem zaznamenávat musejí. Jediné co mě napadá je to, že tyto příkazy mohly být doručeny v době, kdy u původního plátce mzdy (zaměstnavatele) povinný již nepracoval.
Proto pokud by tyto exekuce nebyly uvedeny v zápočtovém listu zaměstnance (povinného) a ani povinný by se o nich nezmínil strhávala bych dle pořadí v jakém Vám byly exekuční příkazy doručeny, případně bych se obrátila přímo na exekutora, ale ten Vám zřejmě řekne, že máte srážky ze mzdy provádět ve prospěch jím vedené exekuce.