Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.550.419

Stížnost na exekutora - JUDr. Dalibor Míka, Klatovy

Odesláno: 
Otevřeno 2498 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
bratr má několik exekucí, obstavený plat. Před měsícem přišli k rodičům, kde je hlášen, chlapi a vyhrožovali exekucí majetku, na jednu exekuci, která je nahlášena, u zaměstnav. a čeká se, až na ní přijde řada. Rodiče chtěli pomoct, tak poslali 2tis. -celkově se jedná o 27 tis. Bratr poslal doporuč. dopis se žádostí o splátky, ale vůbec nikdo nereagoval. Po zavolání s dotazem, zda došla další splátka, byli velmi arogantní a že prý nic nepřišlo a budou vše řešit jinou cestou.
jak máme postupovat, když exekutor nekomunikuje, o splátky asi nestojí, abychom neposílali peníze někam, kde nám to zapřou?
Máme právo na odpověď a informaci, že splátka došla?
Nebo si máme stěžovat na chování a nevstřícnost exekutora na exekutorské komoře?
Jedná se o JUDr. Dalibora Míku z Klatov.
Děkuji moc za odpověď.
Hana
 
Zdravím Vás, bohužel toto je standardní chování exekutorů. Jediné co bych mohla Vašemu bratrovi doporučit je to, aby kontaktoval Exekutorský úřad v Klatovech, s tím, že by pohledávku rád uhradil a že tedy žádá o vyčíslení celkové vymáhané částky. Úřad vymáhanou částku povinnému na základě jeho žádosti sdělí.
Jen dodávám, že pokud má bratr trvalé bydliště u rodičů, tak se nelze divit, že sem přijdou vykonavatelé za účelem provedení exekuce. Vykonavatelé vždy chodí na adresu trvalého pobytu povinného.
Bratrovi dále doporučuji, aby si v práci dohodl na výplatě mzdy buď v hotovosti nebo složenkou.
Dodávám, že stížnost na postup exekutora se podává u Exekutorské komory ČR, webové stránky http://www.ekcr.cz.