Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.446.925

Exekuce a žádost o snížení nebo prominutí penále

Odesláno: 
Otevřeno 2959 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
12.10.2016 jsem uzavřel dohodu o splátkách a uznání dluhu, kde od 8.11.2016 pravidelně splácím 6000 Kč.
V měsíci květen 2017 mi byl zablokován účet v bance z důvodu exekuce. Po dohledání exekutora mi byl předán exekuční příkaz a 3 platební výměry z let 2013, 2011 a 2009 v celkové výši cca 370.000 Kč. Jelikož jsem žil dlouhodobě v zahraničí (2000-2011) a kdy mne byl změněn trvalý pobyt, jsem nemohl přebírat poštovní zásilky.
Na adrese současného trvalého pobytu TP jsem nikdy nebyl ani nežil. V současné době od r. 2016 postupně splácím co se dá, ale cifra z exekuce se mi zdá velmi vysoká.
Vím že nejlepší způsob je vše splatit. Nyní sháním půjčku na splacení všech závazků najednou.
Nyní k dotazu: pokud seženu dostatečnou částku na splacení závazků, jaký postup zvolit. Zažádat nejprve o prominutí, popř. částečné prominutí penále a kde, nebo jen zaplatit nehoráznou sumu a jít?
Děkuji.
 
Zdravím Vás, pokud chcete žádat o prominutí penále je to možné, ale je nutné nejdříve zcela uhradit jak náklady exekuce, tak i jistiny pohledávek. Dříve Vám penále nikdo neodpustí a pochopitelně vždy řádně a včas dodržovat splátkový kalendář, případně jednorázově poslat větší sumu peněz na úhradu exekucí.
Až budou jistiny a náklady exekuce zcela splaceny, poté můžete zkusit požádat o prominutí penále, ale dodávám, že pokud byly exekuce tak dlouho nehrazeny tak Vaší žádosti nebude nejspíše vyhověno, ale podat žádost můžete. Žádost se podává oprávněnému a v kopii i exekutorovi.