Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.521.073

Exekuce a nezvládání splácení dluhů - co teď?

Odesláno: 
Otevřeno 955 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
je mi 19 let byla jsem studentkou 3 ročníku na střední škole kvůli těhotenství jsem bohužel musela přerušit studium 1.1.2017.
Ze začátku těhotenství jsem byla na brigádách, ale teď jsem v 8. měsíci a práci už nezvládám a nikde mě už ani nechtějí s břichem zaměstnat.
Mám dohromady 22.000 Kč dluh a přítel má 55.000 Kč dluh. Já nepracuji a přítel pobírá měsíčně 16.000 Kč z toho 12.400 Kč jde na podnájem. Přítel má exekuci a mě předali k vymáhání též. Poradíte mi co mám dělat, nezvládáme to splácet a zároveň vyžít s tím málo co nám zbude.
Předem děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, Vy o Vašich dluzích informujte rodinu, snad Vám pomůže takto nízký dluh uhradit. Totéž bych doporučila i Vašemu příteli. Tímto by přítel, pokud by mu rodina pomohla s úhradou dluhu docílil zastavení exekuce. Váš přitel by mohl rovněž i podat insolvenční návrh, ale vzhledem k tomu, že výše jeho dluhů je nižší než odměna insolvenčního správce, kterou by musel uhradit tak toto řešení není zcela optimální, ale i to je možnost jak své dluhy uhradit, takže o tom popřemýšlejte a Vy hlavně buďte pokud možno co nejvíce v klidu.