Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.519.893

Nezaplacené zboží zaslané jiné osobě na cizí adresu - bude exekuce na cizí adrese?

Odesláno: 
Otevřeno 685 x
1 odpověď
 
Dobrý den, prosím o radu.
Manželův kamarád si objednal v Německu pneumatiky. Pneumatiky z Německa byl odeslány k nám, na jméno pána, který to objednávál. Nám to PPL předalo bez problémů, s tím, že je to zaplacené, že nevadí, že jméno je na úplně jinou osobu.
9.8.2017 na naši adresu přišel dopis, na jméno toho který to objednával v Německu - snad údajně Rus žijící v Německu - že pneu zaplaceno není, že z karty to nešlo strhnout (ze zvědavosti jsem to otevřela). Máme se obávat, že budou dlužné peníze vymáhat po nás? Když ten cizí co to objednal a měl to zaplatit, napsal naši adresu jako místo dodání?
Vůbec tady nebydlí. My jsme pneu pouze převzali, žádná dobírka ani nebyla, podepsali převzetí a hotovo. Jméno bylo na toho cizího.
Nyní dorazil dopis opět na jméno toho cizího, na naši adresu, tentokrát jsem dopis zanesla na poštu, že dotyčný u nás nebydlí.
Byla to běžná pošta, nebylo to doporučeně.
Hrozí nám něco? Jak se případně bránit?
Děkuji za pomoc a radu.
 
Dobrý den,

domnívám se, že Vám v tomto případě nic nehrozí, jelikož Vy jste nebyli objednateli.

Nerozumím ovšem Vašemu výkladu v tom směru, že tvrdíte, že šlo o manželova kamaráda a následně, že jde o patrně Rusa žijícího v Německu. Pokud jste převzali zásilku, která V8m nepatřila, a věc si ponechali, v tomto případě byste postihováni být mohli. Pokud si však opravdu objednal zásilku Váš známý a Vy jste mu ji předali, problémy bych neočekávala.