Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.779

Usnesení o schválení oddlužení - kdy nabytí právní moci

Odesláno: 
Otevřeno 2633 x
1 odpověď
 
Dobrý den, stav mé insolvence se nachází ve fázi - vyřízená věc ...
Soudem je vlastně schválena a je tam možnost odvolání se do 15 dní od doručení. Kdy se prosím dovím, že je věc kladně skončena? Až se na justici objeví Pravomocná věc, nebo kde a za jak dloho?
Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, ono také velice záleží i na tom, kdy Vám bylo oddlužení schváleno, pokud nedávno, tak věc bude skončena až po rozhodnutí o splnění oddlužení a zproštění insolvenčního správce funkce (v ideálním případě) nebo pokud by se v průběhu oddlužení stalo něco nepředpokládaného tak rozhodnutím o zrušení oddlužení a zastavení řízení a pokud by na Váš majetek byl prohlášen konkurs tak usnesením o schválení konečné zprávy a zproštěním insolvenčního správce funkce.
Pokud Vám však jde o to, kdy usnesení o schválení oddlužení nabyde právní moci, tak to zjistíte pouhým nahlédnutím do insolvečního rejstříku (http://www.justice.cz), insolvenční rejstřík, a zde stačí zadat Vaše jméno a příjmení, neboť insolvenční rejstřík je veřejný a datum právní moci usnesení o schválení oddlužení zde bude vyznačeno, pokud se Vám toto zdá být složité stačí zatelefonovat přímo na příslušný krajský soud, insolvenční oddělení, kde Vám odpoví na Váš dotaz. Jen dodávám, že z praxe vím, že proti usnesení o schválení oddlužení plněním splátkového kalendáře se lidé téměř neodvolávají.