Počet stránek ve webu: 43.133


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.495.247

Exekuce, exekuční srážky ze mzdy a důchodu

Odesláno: 
Otevřeno 932 x
5 odpovědí
 
Dobrý den.
Mám exekuci na plat i na důchod. z platu mi nechá účetní 5700 Kč a z důchodu mám 8890 Kč. Zaplatím bydlení a zůstane mě 5290 Kč. Prosím je to v pořádku?
Jsem rozvedená jsem sama. Vím, dluhy se musí platit, ale zdá se mě, že je někde chyba. Kolik by mi mělo zůstat?
Je možné při exekuci někde žádat o příspěvek?
Děkuji moc.
 
Zdravím Vás, abych Vám mohla přesně sdělit výši srážek z z příjmů (srážky se provádějí ze mzdy i z důchodu, přičemž se oba příjmy mzda i důchod pro účely exekučních srážek sčítají) potřebuji znát celkovou výši Vašich čistých příjmů a dále i to, zda se jedná o exekuci přednostní (výživné, daně, sociální a zdravotní pojištění) nebo nepřednostní (běžné půjčky a úvěry), neboť i toto má vliv na výši srážek ze mzdy.
 
Moc dekuji ze jste me opověděla. soucet mych prijmu duchod ap plat je 21900kc. A jak jsem jiz psala z prijmu dostanu 5700 a z duchodu 8890 to je 14590kc nakladyna bydleni 9300 kc. Prednostni to není pani mzdova me rikala ze musí dat dolu s platu nezabavitelnou castku Ja vam mozna pisi nesmysli ja tomu tak nerozumim. Vzdy me strhala je vypocet s ciste mzdy a teď ze to dostala piseme ze me ma davat dolu vice to znamena teď to bylo pre 6000kc. omlouvam se ale ja to opravdu neumim lepe napsat. Dekuji
 
Zdravím Vás, při celkovém příjmu ve výši 21.900,- Kč by výše srážek ze mzdy na nepřednostní exekuci měly činit celkem 9.590,- Kč a nezabavitelná částka, která má zůstat povinnému činí 12.310,-Kč (pokud tedy povinný žije sám a nemá nezletilé nebo nezaopatřené děti), pokud byste děti měla sdělte mi kolik a nezabavitelná částka bude vyšší a výše srážek ze mzdy poté nižší.
 
Moc dekuji ze mi odepisujete. Pani ucetni me říká ze me musí srazit ze mzdy i nezabavitelnou castku protože me ji nechali v duchodu. A ještě vas prosim zda když me zustane po srážkách jak jste psala 12.310kc tak jestli jsou v tom i naklady na bydleni tim padem naklady ma 9300 tak by me zustalo 3 100kc na mesic Jestli to není v poradku prosim i radu co mam delat jesli mam jit ucetni nebo si hledat brigadu. Dekuji ze se se mnou zdržujete ale nemam se s kym poradit. Dekuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, nezabavitelná částka, která Vám zůstane je částka se kterou musíte vyžít po celý měsíc, nikdo bohužel v těchto případech nezohledňuje vysoké náklady povinných na bydlení. Kdybyste šla na brigádu, vzrostl by Váš příjem, ale i tento příjem by podléhal srážkám z příjmu, takže by vzrostly i tyto srážky. Nejlepší je se tedy dohodnout na pomoci v rámci rodiny.