Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.446.060

Exekuce pro dluh způsobený jinou osobou - vymáhání peněz regresem

Odesláno: 
Otevřeno 666 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
za mých studentských let, kdy jsem studovala a nebyla výdělečně činná, mi můj expartner koupil výhodnou SIM kartu, že prý budeme lépe komunikovat, pořídil ji na mé jméno, ale o peníze se staral on. Byla na paušál, po asi 2-3 měsíců od pořízení si přes můj mobil zaplatil tzv M platbu, čili měsíční paušál k zaplacení byl na cca 9.000 Kč. K zaplacení se poté už ale neměl, nechal to být, ať se o to nestarám, že to vyřeší a zaplatí. Neudělal to.
Chodily mi dopisy, že mám takový a takový dluh. Já jako studentka jsem takové peníze neměla a tím pádem jsem s operátorem ani nekomunikovala v doufání, že se o to postará bývalý partner. Nyní jsem zaměstnaná, je na mě exekuce jedné částky, kterou jsem několik měsíců splácela. Teď mi přišel další dopis o další částce, o čemž jsem nevěděla. Bydlím v jiném městě, tudíž dopisy mi nechodily, až teď mi mamka dala jeden, který ji dala pošťačka, v němž se píše o tom, že budu mít dokonce srážky na mzdě.
Zavolala jsem pracovnici v exekuci a domluvila se na dalších splátkách, s tím, že budu mít i srážky. V přepočtu dohromady se jedna o skoro 40 tisíc dohromady.
Jsem zapsaná v registru dlužníků a to jen kvůli jednomu hajzlovi, kterého informuju i nadále o těchto číslech a on se nadále k ničemu nemá.
Myslíte, že mám nějaké právo ho žalovat? S důkazem, že slibuje, že to zaplatí, že je to jeho ať se o to nestarám.
Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, mám za to, že pokud je karta pořízena na Vaše jméno a smlouvu jste uzavřela rovněž Vy a od tohoto bývalého přítele nemáte podepsané uznání dluhu, tak u soudu bohužel zřejmě neuspějete. Pokud by Vám však tento člověk uznání dluhu podepsal, poté byste po něm mohla částku, kterou exekutorovi uhradíte, po něm vymáhat jako náhradu škody u soudu.
 
dobře, děkuji Vám : )
 
Zdravím Vás, za málo. Od toho jsme tady.