Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.534.109

Exekuce na přítelkyni bydlící v mém bytě, domě - hrozí zabavení věcí nedlužníka?

Odesláno: 
Otevřeno 839 x
1 odpověď
 
Dobrý den
potřeboval bych radu.
Včera (05.10.2017) sem se dověděl, že přítelkyně si vzala 2007 půjčku na pohřeb svého otce s tím, že její matka bude půjčku platit. Bohužel ji však neplatila a půjčka je již v exekuci, protože upomínky a veškerá korespondence chodila nejspíše do Prahy na starou adresu, kde přítelkyně delší dobu nežije.
Nyní bydlíme spolu i s naší dcerou v mém domě.
Včera (05.10.2017) u mě přítelkyni hledala PČR která nám oznámila o co se jedná. Trvalé bydliště u mě přítelkyně ještě nemá.
Nemovitost i veškeré vybavení jsem nabyl ještě před naším seznámením, bohužel doklad o majetku mám pouze na nemovitost, která není zatížená hypotékou ani půjčkou.
Splacením exekucí počítáme, ale jde mi o to jestli se mám obávat návštěvy exekutora na mé adrese.
Předem děkuji za odpověď. S pozdravem T. J.
 
Zdravím Vás, je-li na Vaši přítelkyni vedena exekuce, tak nikdy nelze vyloučit návštěvu exekutora, neboť exekutor i když vymáhá exekuci i srážkami z příjmů povinného tak vedle toho může zvolit i exekuci prodejem movitých věcí povinného. Jelikož exekuce již probíhá, nemá cenu nyní psát čestná prohlášení ani jiné listiny, neboť by k jejich obsahu exekutor nepřihlížel a jediné řešení je exekuci co nejdříve i za pomocí jiných osob z rodiny co nejdříve uhradit. Jen dodávám, že věci, které nelze zabavit ani povinnému jsou upraveny v ust. § 321 a § 322 občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.), tak se koukněte i sem, abyste věděli, co Vám musí exekutor nechat a co nesmí v žádném případě zabavit.