Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.534.510

Nedostižný exekutor nereagující na volání, dopisy a emaily - jak ho donutit ke komunikaci?

Odesláno: 
Otevřeno 746 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
09/2017 na přítele přišla exekuce a domluvili se splátkách. Přítel onen rozpis splátek včetně celkové výše nosil v peněžence, která mu byla v říjnu 2017 ukradena. Snažíme se nyní už přes měsíc spojit s exekutorem, abychom zjistili, kolik zbývá ještě uhradit, nicméně bezúspěšně. Bohužel exekutor má sídlo na opačném konci ČR než bydlíme a jelikož také pracujeme, nemůžeme tak jet osobně. Na prvním dopisu od exekutorů není napsaná celá výše dluhu, je tam vyčíslena jen jistina, odměny a další náklady jsou ale v procentech takže si nedokážeme ani spočítat kolik to mělo být.
Telefony v jeho kanceláři nikdo nebere ať už voláme ráno, v poledne nebo večer, na maily nikdo neodpovídá, psali jsme i do formuláře na jeho stránkách a posílali dopis poštou a také bez reakce. Chtěla jsem se proto zeptat, jak nejlépe tuto situaci vyřešit. Nechceme platit když ani nevíme kolik zbývá, žijeme v bytě jeho matky kde nám nic nepatří ale pochybuji že to že s námi nikdo nekomunikuje bude při snaze zabavit majetek někoho zajímat.
Děkuji, M.
 
Dobrý den,

celková výše dluhu je vždy rovna jistině (která na dopise, který máte, uvedena byla) + vyčíslené odměny + obvykle zákonný úrok z prodlení.

K jeho výpočtu můžete použít kalkulačku na webu http://pravo4u.cz/kalkulacky/urok-a-poplatek-z-prodleni/, kde dlužnou částkou je jistina a počátečním datem datu vyjádřený „s úrokem z prodlení ve výši X% ode dne …. “.

Bohužel s komunikací se soudním exekutorem Vám nepomohu, evidentně jste již zkoušeli všechny běžné komunikační kanály a netuším o kterého soudního exekutora se jedná.

Pokud si však není přítel jistý, zda má uhrazeno vše, doporučuji hradit soudnímu exekutorovi dále; v opačném případě se vystavujete Vámi uvedenému riziku mobiliární exekuce.