Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.538

Společná hypotéka a exekuce na nemajitele splácené nemovitosti - hrozí zabavení splácené nemovitosti?

Odesláno: 
Otevřeno 664 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chceme si vzít s přítelem společnou hypotéku na byt (v hypotéce budeme zapsaní oba). Byt bude napsaný pouze na mě. Pokud přijde na přítele nějaká exekuce, může nám exekutor zabavit společný byt? Majitelem budu jen já - nedlužník.
Je pro exekuci důležité najít doklady od majetku, kdo jej kupoval? Všechny doklady nemají jméno kupujícího a spousta obchodů vám to do dokladů nechce napsat. Jen ty, co kupujete na fakturu nebo přes internet. Jak tedy řešit mnou koupený majetek s dokladem bez jména. A když jsme přišli do obchodu ať nám tam jméno dopíší, tak to odmítly nebo řekli, že to nedělají. Moc vám děkuji za odpověď.
Pěkný den
 
Dobrý den,

pokud by byla na přítele vedena exekuce pro jinou pohledávku než by byla pouze nesplácená hypotéka, soudní exekutor nemůže byt postihnout, neboť přítel nebude jeho vlastníkem.

Prokazování vlastnictví se týká movitých věcí (zařízení bytu), kde může exekutor provést tzv. mobiliární exekuci a na Vás tak bude prokazování vlastnictví jednotlivých položek.

Odmítnutí požadavku obchodu o dopsání jména kupující na paragon je zcela oprávněný, obchodník takovou povinnost nemá, tím spíše ne zpětně.