Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.745

Konsolidace dluhů na rodičovské dovolené - postup

Odesláno: 
Otevřeno 2676 x
1 odpověď
 
Dobry den, prosím o radu.
Jsem na mateřské a přestěhovala jsem se ještě těhotná do Chorvatska v 04/2016.
05/2017 jsem žádala o potvrzení rodičovského příspěvku na který mám nárok. Schválení však bylo komplikované kvůli mému přechodnému bydlišti v zahraničí.
11/2017 mi bylo vše schváleno. Jenže do té doby jsem neměla možnost splácet dluh v bance a i přes snahu domluvy byl můj dluh předán na konsolidaci.
Rodičovský příspěvek je můj jediný příjem a na účtu mám blokaci a vše si teď vezme inkasní společnost. Mám už vše zaplatit jim a ne bance.
V ČR jsem sice stále zaměstnaná jen na mateřské dovolené MD, ale neplánujeme se vrátit. Jakmile skončí mateřská už nebudu mít vlastně žádný příjem a nebudu moci platit dluh.
Nevím co dělat. V ČR mně zastupuje můj tata, ktery má plnou moc a vše za mne vyřizuje.
Moc prosím o radu jak se zachovat. Děkuji predem
 
Zdravím Vás, Váš dotaz se netýká exekuce, ale spíše konsolidace dluhů na rodičovské dovolené. Proto je dobré tuto otázku řešit spíše s finančním poradcem a ne přímo tady. Z osobní zkušenosti vím, že pokud je jediným příjmem žadatele o konsolidaci rodičovský příspěvek, tak Vám banky bez kvalitního a solventního ručitele dluhy nekonsolidují. Navíc pokud budou dluhy konsolidovány, je nutné pravidelně hradit sjednané splátky, ať už budete kdekoli, třeba i v Chorvatsku. Zde vidím jediné řešení, a to by bylo to, aby se dluh uhradil za pomoci rodiny a jiných příbuzných a Vy jim úhradu dluhu splácela až budete pracovat, ať již v zahraničí nebo v České republice.