Počet stránek ve webu: 43.133


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.494.965

Darovací smlouva pro insolvenci - dárce jen rodina nebo i cizí osoba (partner, kamarád ad.)?

Odesláno: 
Otevřeno 916 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, mám čerstvě schválenou insolvenci. Nyní teprve čekám na přihlášky věřitelů, ale mezitím musím doložit příjmy insolvenčnímu správci.
Pokud by nebyly dostatečné, lze darovací smlouvu sepsat jen se členy rodiny, nebo také s přítelem, nebo třeba s kamarádem?
Děkuji.
 
Zdravím Vás, darovací smlouvu či smlouvu o důchodu můžete mít v zásadě od kohokoli, kdo Vám bude ochoten finančně vypomoci. Jen je nutné, aby dárce sám nebyl v insolvenci nebo aby na jeho majetek nebyla uvalena exekuce a rovněž, aby měl příjmy z nichž Vám bude schopen na Vaše oddlužení přispívat.
 
Moc děkuji za odpověď, myslela jsem původně, že to mohou být jen členové rodiny, tím by u mě nastal problém, a člověk, který sice exekuci má, ale splácí jí, ten to také může být?
 
Zdravím Vás, člověk, který má exekuci a splácí ji to bohužel být nemůže, neboť on sám musí vyžít z nezabavitelné částky, která je dosti nízká, a proto tedy nemůže poskytovat peníze třetí osobě, neboť by na poskytovaní daru po dobu 60 měsíců patrně neměl peníze a tím by mohl dostat do problémů i dlužníka v oddlužení, jehož oddlužení by mohlo být zrušeno a insolvenční řízeni by mohlo být zastaveno nebo by byl na majetek dlužníka prohlášen konkurs.