Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.447.909

Postup, průběh exekuce u dluhu z rozhodčího řízení

Odesláno: 
Otevřeno 2110 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat: bohužel jsem se vlastní blbostí dostal do složité situace. Týká se to nesplacéneho dluhu z dávné minulosti.
2016 proběhlo rozhodčí řízení a soudní rozhodnutí, jenže to jsem se dověděl až 04.01.2018 jelikož mi přišlo na adresu kde již jsem nebyl.
Společnost mi napsala že chystá podklady k podání exekuce, po podání exekuce společnosti bude následovat jaký postup pro mě?
Je možné že se pote budu moci s exekutorem domluvit na splátky nebo mi hned bude zablokován účet a srážka mzdy?
Děkuji za odpověď
 
Dobrý den, pokud Váš věřitel ještě nepodal exekuční návrh, doporučovala bych jej urychleně kontaktovat, že máte zájem svůj dluh věřiteli přiznaný rozhodčím nálezem splatit, a zda by přistoupil na splátkový kalendář, který byste musel dodržovat. Tím byste se exekuci vyhnul úplně a nemusel byste hradit její náklady. Pokud se to nepodaří, očekávejte, že během několika týdnů až měsíců Vám exekutor zašle příslušné dokumenty ohledně exekučního řízení, v němž bude vymáhat celou pohledávku včetně příslušenství na základě exekučních příkazů, pokud neuhradíte celou vymáhanou částku dobrovolně, a to postižením Vaší mzdy či jiných příjmů, přikázáním pohledávky z Vašeho účtu a nebude-li to stačit, např. prodejem Vašich movitých, případně nemovitých věcí. Na uzavření splátkového kalendáře v exekučním řízení není nárok, avšak pokud se s exekutorem dohodnete na větších splátkách a splácení dodržíte, Váš majetek by zpeněžen být nemusel. Obecně platí, že vedení exekuce je upraveno zákonem č. 120/2001 Sb. , exekučním řádem a zákonem č. 99/1963 Sbírky, občanským soudním řádem.