Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.443.743

Exekuce na přítelkyni a exekutor v bytě, domě přítele - virtuální partnerství

Odesláno: 
Otevřeno 669 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
dcera si našla na internetu přítele, viděli se 3x, padli si do oka, psali si, potom odešel pracovat do zahraničí, ale byli stále v kontaktu.
Po 2 letech se tento muž vrátil, koupil si dům, komunikace mezi nima vázla, nikdy ho v tom domě nenavštívila, a teď ji zavolal a obvinil že na něj poslala exekutory, že tam bylo její jméno. Dcera žádné exekuce nemá a nic takového neudělala.
Myslím si že to je jeho výmysl, ale je možné toto, že bylo zneužito jméno dcery, nebo také nás napadlo zda třeba to nejsou nějaké exekuce předchozího majitele domu, nebo jeho rodiny, myslím si že z právního hlediska to není ani možné, dcera měla insolvenci ne vlastní vinou, ale ta ji skončí letos (2018) v červenci řádným splacením, exekuce před insolvenci nebyla stanovena, o tomto s ním nikdy nemluvila.
Pokud by se to týkalo jí tak by měla být nejprve vyrozuměna ona.
Děkuji za každou radu a přeji hezký den
 
Dobrý den, pokud Vaše dcera nepodala exekuční návrh, a není tak oprávněnou v exekučním řízení vedeném proti dotyčnému jako povinnému, či není přihlášena jako věřitelka dotyčného muže v daném exekučním řízení, a dále pokud proti Vaší dceři není vedena exekuce jako proti povinné, v níž by byl druhým povinným onen dotyčný, není možné, aby její jméno bylo v rámci dotčené exekuce jakkoliv zmiňováno, neboť není účastníkem žádného takového řízení. Insolvenční řízení je zcela odlišné od exekučního a jak sama uvádíte, v rámci něho se o žádné (byť v té době přerušené) exekuci nemluvilo, neboť proti Vaší dceři exekuce neprobíhala. Nevidím dále jakoukoliv spojitost ani s případnou exekucí na předchozí vlastníky zmiňovaného domu.
Pokud Vaše dcera neví nic o nějakém závazku přítele vůči ní a nedala např. podnět soukromým vymahačům (s nimiž si lidé exekutory či jejich vykonavatele často pletou) vymoci tento dluh na onom příteli, zůstává pravděpodobná možnost, že si muž vše vymyslel. Doporučila bych Vám, resp. Vaší dceři si sporná vyjádření tohoto muže bezodkladně vyjasnit.