Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.411

Odlužení konkurzem majetku - vliv na úroky, penále z prodlení

Odesláno: 
Otevřeno 421 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Mám dotaz. Na konci roku 2015 jsem podal návrh na oddlužení. Soud mi to dal do konkurzu. Konkurz byl v březnu 2018 ukončen a já musím znovu požádat o oddlužení.
Narostli mi během konkurzu penále z prodlení? Mohl během té doby někdo pohledávku přeprodat a já musí znovu dohledávat komu co dlužím, abych to mohl napsat do nové žádosti o oddlužení.
Děkuji Pavel.
 
Dobrý den,
platí, že konkurs počítání úroků nestaví, tj. s nimi počítejte, jako by nikdy žádný konkurs v minulosti prohlášen nebyl.
Ohledně seznamu věřitelů je vhodné vycházet ze seznamu věřitelů v insolvenčním řízení, přičemž pokud někdo svou pohledávku postoupil na jiného, bude toto v insolvenčním rejstříku patrné, jelikož o tomto musel insolvenční soud rozhodnout usnesením.
Zároveň upozorňuji, že od 01.07.2017 platí, že insolvenční návrh již nemůže podat dlužník sám, ale musí být zastoupen – advokátem, notářem, exekutorem, insolvenčním správce anebo ministerstvem akreditovanou osobou.
Seznam akreditovaných osob naleznete na webu https://sako.justice.cz
Seznam advokátů a dalších osob, kteří návrhy na oddlužení zpracovávají naleznete na webu https://vesta.justice.cz.
Odměna za zpracování návrhu činí nejvýše 4 000, - Kč + DPH (je-li zpracovatel plátcem DPH), přičemž tuto částku dlužník nehradí přímo, ale zpracovatel návrhu je povinen ji uplatnit po zahájení insolvenčního řízení u ustanoveného insolvenčního správce. Akreditované osoby zpracovávají návrhy bezúplatně, ale v jejich případě je třeba se připravit na poměrně dlouhé čekací lhůty.