Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.814

Exekuce všech účtů + všech pozemků dlužníka a výživné, alimenty

Odesláno: 
Otevřeno 370 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
definici na vyčíslení běžného výživného znám. Tedy: je možné způsobit společenskou neupotřebitelnost kumulovaným nárustem dluhu na základě neoprávněného podání? Tedy nikdy nedošlo k neplacení běžného výživného! Vymáhaná částka v okamžiku podání 2000 Kč (zpětně sníženo výživné o 900Kč - tedy 1100 Kč). V důsledku exekuce povinného je poškozen i oprávněný, z nálezu Ústavního soudu - judikátu, je toto na zrušení a vrácení k opětovnému projednání na 1. stupeň.
Chci odpověď : zda je správné rozhodnutí okresního soudu neumožňující ani příjem ve výši EXISTENČNÍHO MINIMA, nehovoříme o nějaké srážce ze mzdy, nýbrž o kompletním odstřižení od všech příjmů. Zdá se vám to zřejmě nepochopitelné, ale mám i nahrávku samosoudkyně podmiňující si rozsudek. Tak věřte, že toto se v české justici děje a prosím o odpověď na otázku.
Děkuji.
 
Dobrý den, jak již uvedeno výše, pokud máte za to, že dluh vůbec nevznikl, podejte návrh na zastavení exekuce, v němž své tvrzení doložíte. K Vašim konkrétním dotazům a žádostem o hodnocení věci není možno bez znalosti dokumentace, apod. relevantně odpovědět, což však není v možnostech této poradny. V dalším Vás proto zdvořile odkazuji na právní pomoc některého právníka z řad advokátů (advokatikomora.cz).