Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.396

Exekuce pro dluh u operátora - odpovědnost rodiče zakladatele tarifu dítěti

Odesláno: 
Otevřeno 657 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2010 byl můj otec s bratrem (narozen 05/1997) v té době nezletilý - 13letý klučina založit telefon v O2. Telefon bratr nevyužíval a bylo to zjevně kvůli už tehdejším finančním problémům otce. Založení čísla které by bylo funkční, kdyby se dostal do exekuce.
Bratr si nepamatuje že by něco vyřizoval ani využíval. Dnes (29.03.2018) mu byla od O2 doručena výzva, že za 4 měsíce v roce 2010 bylo na tomto čísle provoláno a neuhrazeno 29.725,89 Kč. Podnět ke správnímu řízení u Českého telekomunikačnímu úřadu byl vydán 24.3.2015 a teprve dnes (29.03.2018) byla na mail zaslána informace ohledně dluhu.
Můj dotaz je, zda je zde možnost převést tyto dluhy (pokud bude s otcem rozumná řeč) na osobu zodpovědnou za dluhy. A jak se má takto poškozená osoba bránit a zda bude i přesto že škoda byla způsobená v roce 2010 veden v registru dlužníků.
Případně zda je lepší dluh uhradit a až pak se snažit o vymáhání částky a očištění osoby.
Díky.
 
Dobrý den, pokud již bylo v roce 2015 Českým telekomunikačním úřadem vydáno rozhodnutí o dluhu Vašeho bratra vůči O2, pak může O2 podat exekuční návrh, v němž jako dlužníka označí Vašeho bratra. „Převod“ dluhu na otce již za těchto okolností není možný. Váš otec tento dluh však může uhradit, nejlépe před podáním exekučního návrhu. Pokud nebude ochoten dluh zaplatit, doporučovala bych Vám, abyste jej uhradili (Váš bratr) sami a co nejdříve, aby Váš bratr nebyl nikde veden jako dlužník a aby nevznikaly další náklady. Ohledně posouzení, zda je možno tuto částku následně vymáhat po Vašem otci, Vás odkazuji na právní pomoc některého právníka z řad advokátů (http://www.advokatikomora.cz).