Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.519.832

Exekuce u nemajetné osoby neplatící výživné - hrozí zadržení Policií při návštěvě lékaře?

Odesláno: 
Otevřeno 634 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Podnikal jsem, ale boural jsem a nemohl jsem pracovat dál. Žena mě vyhodila. Neměl jsem žádné peníze. Neplatil jsem zdravotní a sociální. Bydlel jsem na ulici. Nic jsem nevydělával.
2013 jsem si šel vyměnit OP, pas a ŘP, abych mohl normálně žít, ale zjistil jsem, že mi žena zrušila trvalý pobyt. Měl jsem pozastavený řidičský průkaz ŘP a byl mi vydán jen pas. Nevím, zda se se mnou žena rozvedla, zda mám nařízené platit výživné a zda mám exekuce. Mám už výživné promlčené. Dceři je teď 21 let. Od bouračky jsem nebyl u lékaře, ale mám nyní několik nádorů, rychle se rozrůstají a je mi víc a víc špatně. Můžu k lékaři? Jak mám zaplatit? Jak si mohu obnovit občanský průkaz OP, když nemám kde bydlet.
Jak dostat řidičský průkaz ŘP, když mi byl zastaven asi kvůli neplacení výživného?
Nemohu nic splácet, nemám příjem, co tedy dělat? Jestli jsou exekuce, promlčí se někdy? Bojím se, že bych mohl do vězení, když půjdu k lékaři. Nešel bych k lékaři, kdyby mi nebylo tak zle. Navíc mi jeden majitel firmy řekl, že když budu zdraví, tak že mi dá aspoň brigádu. Ale bůh ví, jestli to neřekl jen z povzbuzení. Jezdí okolo mostu každý den, vozí nám nějaké jídlo, oblečení a vidí, že jako jediný z bezdomovců nepiji a nežebrám. Devět let o mě nikdo nevěděl.
Velice děkuji.
 
Dobrý den, k exekučním dotazům Vám sděluji: řidičský průkaz máte zajištěn z důvodu vedení exekuce pro neplacení výživného; exekuce se nepromlčují, teoreticky mohou být vedeny i dlouhá léta; pokud chcete vědět, jaké exekuce máte, bude pro Vás nejlépe se obrátit telefonicky či osobně na okresní (obvodní) soud v místě, kde jste měl trvalé bydliště, neboť pokud Vám jej manželka nechala zrušit, máte jej nyní na městském úřadu toho místa; soud Vám může sdělit, jaké exekuce jsou proti Vám vedeny a Vy následně můžete podat návrh na jejich zastavení z důvodu nemajetnosti. Jinak ve Vaší velice tíživé životní situaci bych Vám doporučila obrátit se na některou z organizací, které Vám mohou pomoci radou ale i například vyhledáním lékaře, apod. Obraťte se například na neziskovou organizaci Naděje, tel. : +420 222 521 110, +420 775 868 858, email: praha@nadeje.cz, nebo Armádu spásy, tel. : +420 251 106 424, email: ustredi@armadaspasy.cz.