Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.520.862

Insolvence a dohoda o provedení práce DPP - musí zaměstnavatel hlásit příjem insolvenčnímu správci?

Odesláno: 
Otevřeno 7981 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
v srpnu 2017 mi byla schválena insolvence. V HPP si vydělám cca 18.000 Kč, zůstává mi 9.000 Kč. To mi pokryje nájem a základní potřeby jako je jídlo a telefon.
Od května 2018 do srpna 2018 mám možnost si přivydělat si smlouvou na DPP. Je to nárazová brigáda a vydělala bych max. 1000 Kč za ten měsíc, někdy možná 2000 Kč. Jde mi o to, jestli musím zaměstnavateli, u kterého bych byla na DPP hlásit, že jsem v insolvenci a jestli má on povinnost strhávat mi peníze k insolvenci.
Nebo jestli to musím nahlásit insolvenčnímu správci a posilat mu to. Samozřejmě bych byla rada, kdybych si peníze z brigády mohla ponechat, o prázdninách se budu sestře starat o děti, tak bych je ráda vzala třeba do zoo nebo na nějaký výlet vlakem. Sestra je vážně nemocná, tak ji nechci zatěžovat tím, že mi bude muset pro ty děti dávat peníze. Prosím o radu, jak v této věci postupovat.
 
Dobrý den, dle ust. § 412 insolvnenčího zákona jste jako dlužník po schválení oddlužení mj. povinna nezatajovat žádný ze svých příjmů a 2x ročně předkládat insolvenčnímu soudu, insolvenčnímu správci a věřitelskému výboru přehled svých příjmů. Z uvedeného plyne, že budete muset o svém dalším pravidelném výdělku informovat insolvenčního správce, který ohledně tohoto příjmu rozhodne o dalším postupu.
 
Dobry den chci se zeptat mohu vstoupit do insolvence kdyz nemam hlavni pracovni pomer ale dohodu o provedeni prace? Dekuji
 
Dobrý den,
příjem z hlavního pracovního poměru (pracovní smlouvy) není nutnou podmínkou pro povolení oddlužení.
Stěžejní je výše Vašich příjmů ve vztahu k výši pohledávek tak, aby zde byl předpoklad, že uhradíte alespoň 30 % pohledávek věřitelů.