Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.970

Má exekuce přednost před ochranou zdraví, rodiny a života?

Odesláno: 
Otevřeno 516 x
5 odpovědí
 
7/2011- úraz v práci, nahlášen před svědkem koordinátora, ale u soudu i policie to popřel.
2013 dopravní nehoda (léky proti bolesti) jsem rád, že auto nevybuchlo - kamion s Felicií na LPG.
Soudkyně odmítne výslech svědků ze soudní výpovědi, zdraví mi srovnává s novou rodinou a do rozsudku mi napíše, že jsem prodělal operaci kyčle, kterou jsem nikdy neměl. Ztráta záznamu z nemocnice.
Má exekuce přednost před ochranou zdraví, rodiny a života - podle úřadů nepotřebuji spánek a jsem vyhazován z úřadů (státního zastupitelství, policie i soud, advokáti mě odmítají). Kvůli křivé výpovědi jsem vyhrožoval i demonstrativně sebevraždou a soud to ignoruje.
Může exekutorská komora to prošetřit a pozastavit či zastavit exekuce? Děkuji za odpověď.
Zasílal jsem to doporučeně včetně rozsudků a odpovědi kanceláře prezidenta republiky, lékařských zpráv.
 
Dobrý den, z Vašeho dotazu není zřejmé, zda je proti Vám vedena exekuce. Pokud ano a Vy máte za to, že je vedena neoprávněně, podejte návrh na její zastavení s příslušným odůvodněním. Návrh se podává dotčenému exekutorovi. Stran Vašeho dotazu na oprávnění Exekutorské komory ve vztahu k exekucím Vám sděluji, že Exekutorská komora exekuci zastavit nemůže, tím je oprávněn pouze exekutor sám či příslušný soud. Exekutorská komora však může k návrhu účastníka řízení prošetřit zákonnost postupu exekutora v konkrétní řízení a případně zjednat nápravu.
 
Mám několik exekucí a neustále musím řešit následky úrazu z roku 2011-ted prodělávám ozářky
Ptám se, zda při exekuci mám právo na spravedlnost, život, zdraví.
Jak může napsat soud, že jsem prodělal operaci kyčle, když žádnou nemám?
Svědek může vypovídat křivě a nic se mu nestane?
Ptám se, protože u mě to dokonce soudy podporují...
Kdyby soud předvolal svědky z mojí soudní výpovědi, tak bych byl bez dluhů. Prosím jak v takovém případě postupovat...Děkuji
 
Dobrý den, pokud je proti Vám vedena exekuce, s níž nesouhlasíte z Vámi uvedených důvodů, můžete podat návrh na její zastavení. Pokud však sporujete soudní rozhodnutí provedené v nalézacím řízení, o němž naznačujete, že byla nezákonné, apod, je třeba se obrátit na některého právníka za řad advokátů (http://www.advokatikomora.cz), aby Vám poskytl právní pomoc. Advokát Vám může být i přidělen soudem, pokud o něj požádáte a splníte zákonné podmínky (zejména finanční nedostatečnost).
 
Dobrý den a co dělat, když mi byl advokát i odmítnut advokátní komorou (žaloba i na stát). Děkuji moc za odpověď
 
Dobrý den, je ještě možnost obrátit se na některou z organizací, které poskytují bezplatnou právní pomoc, seznam např. na: https://sako.justice.cz/