Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.292

Dluhy na mé jméno a úvěrový podvod neznámého pachatele - jak zastavit exekuci?

Odesláno: 
Otevřeno 792 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem a prosbou o radu zároveň. Dostala jsem se do dluhové pasti na základě zneužití mých osobních dokladů. Případ začala řešit policie, ale je to složité s prokázáním a sbírání důkazů, jelikož nás podvedených je spousta.
Jsem v situaci, kdy je mé jméno zadluženo cca na 450.000 Kč, mám exekuci na plat a zastaven bankovní účet, tedy BÚ. Nejstarší závazek, kterým vše začalo je z roku 2014/15 a nejčerstvější z 03/2018. Strach z toho co bude a jak dlouho se vše může táhnout mě donutil některé závazky zcela uhradit, jiné částečně, ale bohužel vše narostlo na základě penále a dospělo k tomu, že ani můj čistý příjem cca 18.000 Kč nestačí.
Společnostem nemá cenu povídat, jak jsem byla podvedena, když mají mé doklady, můj podpis i BÚ, který dotyčný využíval a ani prozatím nemůžu z důvodu podepsané mlčenlivosti.
Sama nedokáži odhadnout jak a do čeho všeho se dostal. Bylo mi řečeno, že až bude vše prokazatelné, je možné dluhy a vymáhání zastavit. Avšak já se ptám zda je tento postup v pořádku? Zda mám nadále dlouhy ze strachu exekutorů hradit a či se dají zpětně nějak vymáhat?
Děkuji.
 
Dobrý den, můžete v současné době podat návrh na zastavení jednotlivých exekucí s odkazem na probíhající trestní řízení a současně návrh na jejich odklad, neboť máte za to, že exekuce budou zastaveny. Samozřejmě, pokud se neprokáže, že jste byla podvedena a trestní řízení neskončí odsuzujícím rozsudkem, exekuce zastaveny nebudou a Vy zřejmě budete muset vše uhradit. Po škůdci můžete žádat náhradu újmy v tzv. adhezním řízení již v rámci trestního řízení; pro další informace odkazuji na vyšetřovatele v dané věci.