Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.973

Dopis od exekutora došlý novým majitelům bytu, domu - mají majitelé informovat exekutora že tam bydlí jen oni?

Odesláno: 
Otevřeno 323 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
pošta na naší adresu měla doručit dopis o exekuci osobě, která tady nebydlí a ani nebydlela, co vím od předchozího majitele. Dům vlastníme 2012-2018 a po tuto dobu, zde máme trvalý pobyt pouze my s manželem. Snad se tedy jedná o omyl, ale ráda bych měla jistotu.
Je možné se někam obrátit, kde bych sdělila, že nikdo toho jména z dopisu na naší adrese není a nebyl? A aby mi tedy potvrdili, že se jedná o omyl? Pošťačka na dopis sice napsala, že nikdo toho jména zde nebydlí, ale nerada bych tuto záležitost nechávala otevřenou.
Moc děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,

doporučuji kontaktovat obecní úřad obce, v níž se Váš dům nachází, s žádostí o sdělení, které osoby jsou ve Vaší nemovitosti hlášeny k trvalému pobytu.
Dle ust. § 10 odst. 8 zákona o evidenci obyvatel platí, že „Ohlašovna sdělí vlastníkovi objektu na jeho písemnou žádost jméno, popřípadě jména, příjmení a datum narození občana, k němuž vede údaj o místě trvalého pobytu, odpovídající adrese objektu. Sdělení ohlašovny podle věty první musí být vlastníkovi objektu doručeno do vlastních rukou. “

Umístění sídla právnické osoby anebo místa podnikání fyzické osoby je možné po zadání adresy nemovitosti ověřit v databázi ARES: http://wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares_es.html.cz