Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.526.400

Žádost o insolvenci - potřebuji úvěrové smlouvy?

Odesláno: 
Otevřeno 529 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Dobrý den potřebuji radu. Chtěla bych si zařídit insolvenci ale nemám úvěrové smlovy jelikož je snad má bývalý manžel se kterým se nestýkám. Jak je mohu získat. Nevím si rady a bez nich insolvence nepůjde. Děkuji za ospověď

Exekutor nám pozastavil majetek a bankovní konto, které několika násobně převyšuje pohledávku. Chci se zeptat jestli může takto postupovat.
Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,

k Vaší první otázce ohledně exekuce: Ano, soudní exekutor takto postupovat může. Ohledně bankovního účtu je však blokace provedena jen do výše exekuované částky, tj. je-li zůstatek bankovního účtu vyšší, se zbytkem zůstatku můžete volně nakládat.
Pokud Vám byl postižen nemovitý majetek, zde existuje jediná výjimka, a to pro pohledávky do 30 000, - Kč v případě, kdy v nemovitosti má povinný trvalé bydliště (toto však neplatí pro dluhy na výživném a dluhy pocházející z trestné činnosti).

K druhé otázce (uvedené v nadpisu dotazu) ohledně návrhu na povolení oddlužení: I pokud nemáte primární dokumenty týkající se závazků, je možné je nahradit Vaším prohlášením, kterým definujete dané závazky. Nadto v příadě, kdy byl již závazek řešen soudně anebo je již exekučně vymáhán, lze existenci závazku prokázat soudním rozhodnutím anebo exekučním příkazem soudního exekutora.