Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.442.424

Exekutor nebo zloděj? Zrušené rozhodnutí vymáhá exekutor!

Odesláno: 
Otevřeno 532 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na postup při nezákonné exekuci, soudila jsem se o byt, spor jsem po 15 letech vyhrála, ve sporu rozhodoval 3x nejvyšší soud, který rozhodnutí I. a II. stupně zrušil a vrátil soudům k dalšímu řízení, až jsem spor vyhrála. Jak jsem zjistila, tyto nezákonné a zrušené rozhodnutí/náklady řízení na mne vymáhá exekutor, ač jsem mu rozhodnutí nejvyššího soudu postoupila. zdá se, že stejně jako odpůrci, rozhodnutí soudu ignorují, a snaží se okrádat, kde se dá, přitom se zdá, že exekutoři jsou beztrestní. Vzhledem k odkazu odpůrce, že není solventní, jsem s odkazem na dovolání a zákony, po rozhodnutí soudu II. stupně neuhradila s tím, že bylo rozhodnutí nezákonné.
Děkuji.
 
Dobrý den, vzhledem ke komplikovanosti případu, který přesahuje možnosti této bezplatné poradny, Vám doporučuji obrátit se o právní radu na některého právníka z řad advokátů (http://www.advokatikomora.cz).
 
DOBRY DEN
DOSTAL JSEM S BANKU KE STŘT ZJMU, KDYŽ JSEM VAZL UČOLOVE UVĚR KE PODNIKANI. VZNIKLA DOVODY KRATKY DOBY
A BYLO PROBLEM S POVINOSTI, NEŽ JSEM DOŘISIL TE PŘEKAŽKY, TAK, MNE POSLALI PŘES PŘEKAZ, SENESDENI A SOUDNI EXEKUCE, CHTEJI JEDNORAZOVE S UROKAMA A ZAPTAKY JSEM JE PSAL NEBUDU MOC JIM DAT ZPATKY A MOŽNOST ŘEŠENI VECI, ALE NEMAM NA PRAVNIKA A POTRBUJU PRAVNIKA, JESTLI JE TO MOŽNY?
DEKUJI ZA DOPOVED
MUDr. jomaa baniowda
jomaa1976@post.cz
 
Dobrý den, v případě, že jste nemajetný a nemůžete si hradit náklady exekučního (soudního) řízení včetně právního poradenství poskytované práveníkem z řad advokátů, můžete požádat dotčeného exekutora, aby Vám advokáta určil, případně se v dotčené věci obrátit na exekuční soud. Svoji nemajetnost však musíte prokázat.
 
Dobrý den, prosím Vás bylo nám na naš návrh OS vyhověno a byla zastavena již vymožená exekuce pro Profi credit. Nic méně exekutor na to nebral zřetel a nechal provádět srážky z důchodu. oprávněná se odovolala, ale odvolací soud souhalsil se zastavením. Podle ČSSZ bylo exekutorem po zastavení sraženo 10.000Kč, chceme peníze zpět. On tvrdí že je u něj další exekuce, tak je dá na ně. Ale poslal nám dopis že on strhl jen 5970 a ty převede na další exekuci ale strhl 10.000 je na to důkaz. nechce nám nic vrátit. Myslím si, že nemá ani právo peníze dát na druhou exekuci protože je provedl neoprávněně. Můžete mám poradit nebo pomoci? Děkuji Richter
 
Dobrý den, pokud máte za to, že Vám exekutor neoprávněně strhl prostředky, písemně žádejte o jejich vrácení. Pokud tak neučiní, doporučuji podat stížnost dohledovým orgánům, tedy Exekutorské komoře nebo Ministerstvu spravedlnosti, které mohou zjednat nápravu. Jinak obecně platí, že pokud nejsou exekuce spojeny, exekutor není oprávněn „započítat“ Vaši pohledávku na jinou exekuci a peníze Vám musí vrátit.