Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.527.008

Společné podnikání více osob bez smlouvy - může jeden z podnikatelů převzít podnikání bez souhlasu ostatních podnikatelů?

Odesláno: 
Otevřeno 670 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
ráda bych se s Vámi poradila ohledně mého dosavadního zaměstnání. Jsem živnostník, společně s mou kolegyní, která má také IČO, jsme založily "firmu" "provozovnu", ve které provádíme speciální rehabilitační/pedagogické služby pro děti (nejsme s. r. o. ani společníci). Takto fungujeme 01/2018-01/2019 a dovolím si říci, že docela úspěšně. Klientela nám roste a s ní také množství sponzorů, kteří nám přispívají na zakoupení speciálních pomůcek atd. Proto také prostory, které máme pro tyto služby vyhrazeny, jsou stále více specializované a my můžeme vykonávat více služeb.
Aktuálně je však situace taková, že okolo léta 2019 budu nastupovat na mateřskou. Občasně bych samozřejmě chtěla do práce docházet a určitých terapií se účastnit. Počítám však s tím, že 2019-201022 (které nejspíš budu trávit s dítětem) jsou dlouhá doba a začala jsem se obávat toho, abych se měla kam vrátit, jelikož mezi sebou (mnou a kolegyni) nemáme uzavřenou žádnou smlouvu.
Do zařízení prostor jsem investovala spoustu času, energie i financí a záleží mi na tom, abych se tam mohla vrátit. Vůbec nevím, kde bych se mohla jít poradit osobně, co by bylo nejvhodnější udělat.
 
Dobrý den.
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce ani oblasti insolvence (insolvenčního řízení). Dotaz proto prosím uložte do formuláře na stránce http://www.PoslatDotaz.cz
Děkujeme za pochopení.