Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.447.344

Založení s.r.o. dlužníkem v exekuci - jak ochránit majetek před exekutorem?

Odesláno: 
Otevřeno 651 x
2 odpovědi
 
Dobrý den,
přítel bydlí u mě v domě, kde mám já zatím nájemní vztah, on tu žádný právní vztah nemá. A navíc má dluhy a exekuce z podnikání, které neřeší a trvalý pobyt má na městském úřadě 100 km odtud.
Do budoucna by měl být dům můj a to na základě darovací smlouvy. Mohl by si a po jaké době přítel nárokovat například podíl z domu, pokud by byl můj, kdyby se odstěhoval jinam? A pokud po jaké době? A popřípadě, jak bych mohla takovému případnému nárokování já zabránit? Je fakt, že mi občas pomáhá v domě a nebo na zahradě. Přispíval mi předloni částkou 2000 Kč a to i bydlí a má i stravu.

Dále bychom měli spolu podnikat. On by si založil své sro. A do společné firmy by vstupovala jeho firma jako jeden jednatel a já jako druhý jednatel. Je možné, aby se dala taková firma ochránit před exekutorem, pokud by byl on jednatel jak své firmy, tak jednatel v naší společné firmě? Nebo je pro mě výhodnější podnikat na sebe a on jako tichý společník? Samozřejmě, že i on chce mít své jisté, co se týká financí. Chci se zeptat, co by bylo pro mě nejlepší.
Děkuji. P.
 
 
Dobrý den, již zodpovězeno.