Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.450

Insolvence, jsem OSVČ

Odesláno: 
Otevřeno 821 x
1 odpověď
 
Dobrý den vážená poradno. V minulosti jsem při dlouholetém cestování a životu v různých částech světa nasbíral poměrně dost dluhů na zdravotním pojištění, neplacení popelnic apod. , pčičemž jsem i nezodpovědným přístupem a mladistvou nezodpovědností nasbíral i hodně dluhů na nezaplacených pokutách, MHD atd. Vše se událo v posledních 10 letech. Tím, že jsem se stěhoval, nebyla mi dlouha leta doručována pošta a je pro mě nyní těžké všeho se dopátrat.
V červnu roku 2018 jsem začal podnikat, přičemž již řádně platím vše co mám, ale dluhy z minulosti mám stále nevyřešené.
Rád bych vyhlásil osobní bankrot a tím i směřuje moje otázka k Vám. Mohu zažádat o insolvenci v případě, že jsem nyní OSVČ a mám nepravidelný příjem? Průměrně 30 tis. korun. Případně bylo by možné, aby za mě ručila třetí osoba?

Popravdě nevím jak svojí situaci vyřešit, ale insolvence se mi jeví jako nejlepší řešení.

Budu moc vděčný za radu.

Krásný den, S pozdravem Filip.
 
Dobrý den,

ano, i v případě, že jste OSVC a Váš příjem není stálý, můžete podat návrh na povolení oddlužení.

Rozdíl mezi Vašimi reálnými příjmy a příjmy nutnými pro povolení oddlužení (tj. pro splnění míry 30 % uhrazených pohledávek nezajištěných věřitelů) lze překlenout formou uzavření smlouvy darovací či smlouvy o důchodu, na jejichž základě se třetí osoba zaváže po dobu trvání oddlužení poukazovat Vám pro účely oddlužení určitou ve smlouvě uvedenou částku.