Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.546.827

Nastěhování k nové manzelce

Odesláno: 
Otevřeno 469 x
3 odpovědi
 
Dobrý den. Prosím o radu. S byvalou manzelkou řeším pravni cestou vyrovnani majetku. Nyni je na rade společný dluh opatřený exekuci. Me se strhává z platu pravidelna částka, u mé bývalé manželky nevím. K danému dotazu.
Chci se znovu oženit s nastěhovat se k me budoucí manželce. Mám ale obavy aby nebyl postihnuty mojí exekuci její majetek. Co můžu v této věci udělat. Děkuji za jakoukoliv radu.
 
Dobrý den,
jediným efektivním řešením této situace je uzavření předmanželské smlouvy a stanovení režimu oddělených jmění, kdy mezi Vámi a Vaší budoucí manželkou nevznine společné jmění manželů. Takovouto smlouvu je třeba uzavřít formou notářského zápisu a nechat ji zapsat do Seznamu listin o manželském majetkovém režimu vedeným Notářskou komorou České republiky, aby tyto účinky byly i navenek (vůči Vašim věřitelům).
 
Dobrý den, ještě k předešlému dotazu. Dočetl jsem se, že i toto opatření Vás před exekutorem neochrání, neboť tímto jednáním poškodíte třetí osobu /exekutora/
Co je na tomto tvrzení pravda?
Děkuji
 
Dobrý den,
netuším, kde jste toto četl, ale jen stěží můžete poškodit soudního exekutora tím, že zúžíte společné jmění manželů. Pokud byste manželství neuzavřeli, soudní exekutor by Váš majetek také postihovat nemohl, tedy toto tvrzení považuji za nesmyslné.