Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.555.264

Insolvence, přihlášení věřitelé

Odesláno: 
Otevřeno 326 x
3 odpovědi
 
Dobrý den, chtěla bych vysvětlit či poradit, co můžu podniknout. U mě/ od 1/21/ i mého bratra/6/21/ probíhá insolvence. Oba jako fyzické osoby figurujeme v hypotečním úvěru u KB- kupovala jsem dům, bratr mi ručil/. Do insolvence jsem vstoupila s tím, že chci zpeněžit majetkovou podstatu- dům. Jak je možné, že se v přihlášené pohledávce, zůstatku hyp. úvěru, jediný zajištěný věřitel, částky u obou z nás liší téměř o 35000Kč?
Já mám u KB ještě spotřebitelský úvěr, který je přihlášen, vyčíslen zvlášť. Bratr žádnou jinou pohledávku u KB nemá.
 
Dobrý den, v každém insolvenčním řízení přihlašují věřitelé své pohledávky za dlužníkem. Přihlášené pohledávky se přezkoumávají, kdy přezkum provádí v oddlužení insolvenční správce. Vy, jako dlužník, máte právo popřít přihlášené pohledávky, tj. i sporovat jejich výši.
 
Dobrý den, mám na tuto skutečnost nejprve upozornit insolvenčního správce či přímo soud? Je s podivem, že obyčejný člověk bez právního vzdělání, si musí kontrolovat a hájit své zájmy. Od počátku insolvence jsem s výkonem a úkony insolvenčního správce nespokojena / např. nemovitost chtěl prodat v dražbě pod cenou, kterou jme s KB napadli/ výtěžek byl o 1. mil. vyšší/, za prodej si účtoval více než 120000Kč za vynaložené výdaje- na dům se nebyl ani jednou podívat, odměna za prodej byla účtována KB...Můžete mi poradit, doporučit, kdo se v mém okolí bydliště / právník/, věnuje přímo insolvenčnímu právu? Ústecký či Liberecký kraj, kterého bych mohla oslovit, celý případ vysvětlit, popřípadě s jeho zastoupením podniknout určité kroky, děkuji.
čekejte
Váš dotaz byl přijat ke zpracování. Odpověď Vám přijde na emailovou adresu, kterou jste zadal/a při uložení dotazu. Děkujeme, že využíváte našich služeb.