Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

hiding facePronajímal jsem byt v Liberci. Od 1.1.18 do 30.6.18 mi nájemnice nezaplatila nájemné ani poplatky za služby spojené s užíváním bytu. Na předání bytu zpět poslala "prostředníka", který mi předal byt ve slušném stavu i s klíčema. Sama se odstěhovala neznámo kam. Zatím má trvalou adresu na magistrátu v Liberci. Nájemní smlouvu, převzetí bytu do užívání, dohodu o ukončení nájmu mám od ní podepsanou.

2x doporučený dopis s výzvou k doplacení dluhu s vyúčtováním nepřevzala. Předání bytu zpět nemám podepsané. Zprostředkovatel předání zpět je znám. Dlužná částka je 57.000 Kč. Prosím o radu jak postupovat ve vymáhání dluhu. Děkuji, Lubor.

 

ODPOVĚĎ:
Zde nezbývá než se pokusit vymoci dluh soudní cestou, a to před civilním soudem. Můžete podat jak žalobu na vydání peněžitého plnění, tak i návrh na vydání platebního rozkazu, který je jakousi jednodušší formou žaloby na zaplacení finanční částky. Vzhledem k tomu, že jak žaloba, tak platební rozkaz je formalizovaný a je nezbytné, aby obsahoval všechny potřebné údaje a byl doložen všemi listinami, doporučuji se obrátit na advokáta a nechat se jím zastoupit v tomto řízení, popř. aby alespoň sepsal žalobu či platební rozkaz. Kontakt naleznete zde: www.advokatikomora.cz
Vzor návrhu na vydání platebního rozkazu najdete v našem webu zde.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Vymánání nedoplatku nájmu pronajímatelem po nájemníkovi, nájemci - platební rozkaz, žaloba k soudu

 

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.