Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Máme neustálý problém s nájemnicí. Poslali jsme jí 2018 vyúčtování elektřiny, kde si poskytovatel energií odečetl vrácení bonusu, protože jsme přešli jinam. Byly to bonusy za 2016 a 2017. Vyučtování jsme nájemnici prováděli i s bonusamy, takže vlastně dostala na přeplatku více o část bonusu než měla dostat. To jí nevadilo.

Teď, když si bonusy nárokovala firma zpět udělali jsme vyučtování i s odečtenými bonusy, vznikl nájemnici přeplatek, ale menší o část těch kdysi jí vyplacených bonusů a ona nesouhlasí. Chce rozdíl částky zpět a je jí jedno, že jsme jí ty peníze tenkrát vyplatily. Nechápu proč bychom jí je měli dávat dvakrát. My jí je vyplatili tenkrát nad rámec jejích záloh a později se museli hold vrátit. Lze to takhle, nebo opravdu jsme jí je tenkrát dali a teď znova?? To je trochu na hlavu, je na toto nějaký zákon, čí bychom mohli podložit naše jednání?? Děkuji, Jindřiška

 

ODPOVĚĎ:
Nájemnice má právo na přeplatky na energiích dle vyúčtování. Pokud za rok 2018 žádné bonusy nejsou, nemá na ně nárok. Dvakrát jí nic nevyplácejte, na její straně by se jednalo o bezdůvodné obohacení. Toto upravuje občanský zákoník.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Bohus při vyúčtování elektřiny - patří pronajímateli nebo nájemníkovi, nájemci?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.