Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Do jaké doby může po nás bývalý pronajímatel chtít uhradit opravy a rekonstrukci bytu (s výší platby nesouhlasíme). Existuje nějaká maximální lhůta? Souhlasíme pouze s uhrazením oprav po osobní domluvě na místě předání při předání bytu před více než půl rokem tj. 25.5.2023. Nyní se ozval s ultimátem a výhružkami, že do konce roku 2023, chtějí po nás zaplatit nad rámec domluvených oprav, jinak na nás pošlou právníka a vymahače atd.

Znám toho partnera od majitelky, je to realitní makléř a jde si za svým i kdyby měl jít za hranice korektnosti. V mailu jsme mimo jiné obdrželi veškeré faktury a dostatečný předávací protokol, který nám dlužili. S pozdravem Irma.

ODPOVĚĎ:
Po nájemnci lze požadovat náhradu škody za vady, které jsou zpravidla zanesené v oboustranně podepsaném předávacím protokolu. Jde o peněžitý nárok a soudně vymáhat ho lze tedy do 3 let od splatnosti nároku. Následně by byl již promlčený.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.