Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem povinna jako členka zahrádkářského spolku zaplatit pronajímateli fyzické osobě nově 96 Kč/m2/rok, když podle dosavadní platné nájemní smlouvy mu platím 5 let nájemné 12 Kč/m2/rok a zahrádkářská osada, v níž zahrádkařím a mám chatku existuje více než 60 let. Sousedící pronajímatelé soukr. osoby užívají cenu nájemného za stejnou nízkou kvalitu pozemku v relaci 11 - 15 Kč.

Město Praha užívá od nového roku 2024 cenu 18 Kč/m2/rok. Tuto cenu akceptuji. Neakceptuji cenu 96 Kč/m2/rok fyz. osoby čerstvé dědičky pozemku. Děkuji. Justýna.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud je nájemní smlouva platná, pak celá přešla na dědičku a to se podle ní musí řídit. Pokud je v ní nájemné sjednání na 12 Kč/m/rok, tak je to pro strany závazné. Pokud by však nájemní smlouva končila, např. pokud bude sjednána na dobu určitou, případně v ní bylo ujednání o možnosti nájem zvýšit, tak si pronajímatel může určit nájemné prakticky dle libosti a je jen na Vás, zda takový návrh budete akceptovat.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.