Počet stránek ve webu: 43.378

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Napsala jsem advokátní kanceláři, kterou má majitel domu, že již nechci prodlužovat nájemní smlouvu. Chci se odstěhovat (důvod, který jsem jim nenapsala je, že jsme se v domě přestali cítit bezpečně - neustále se střídající noví nájemníci z Ukrajiny). Smlouva je do konce kalendářního roku 2024. Poslali mi degradující dohodu o neprodlužování nájemní smlouvy vč. povinnosti vyklizení bytu.

Pokud jsem ze zákona opravdu za každých okolností povinna byt vyklidit, zařídím to, ale nechci podepsat tu dohodu co mi poslali. Je možné je požádat o jiné znění dané smlouvy (bydlíme v bytě skoro 50 let - naše vafky),   karma, vestavěná naše kuchyň. vše staré a brát to sebou do nového bytu nechceme). Předem děkuji za odpověď. Hezké dny Xenie.

 

ODPOVĚĎ:
Dle zákona vůbec nejste povinni podepisovat nějakou dohodu o neprodlužování nájemní smlouvy a vyklizení. Vaše stávající smlouva zanikne uplynutím času a následne máte povinnost byt vyklidit a předat ze zákona. Návrh takové dohody tak můžete odmítnout pro nadbytečnost. Věci, které si nechcete brát s sebou doporučuji zlikvidovat, pokud nejsou součástí bytu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.