Počet stránek ve webu: 43.176

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Manžel vlastní idealní polovinu domu se dvěma spoluvlastníky. Ti vlastní každý 1/4 domu a nepodíleli se na investicích, které jsou přibližně 600.000 Kč. Nyní nám chtějí svoje podíly odprodat. Vzhledem k vysoké částce to nechceme. Můžeme po nich chtít vyplatit polovinu naší investice do domu?

Oni se na žadných investicích nepodíleli. V době oprav vlastnil polovinu domu jejich děděček, který jim po veškerých našich opravách dům daroval. Celá rodina věděla že opravy provádíme a platíme. Děkuji Marie

 

ODPOVĚĎ:
V dané situaci byste se sice mohli domáhat vyplacení části investic z titulu bezdůvodného obohacení, nicméně jelikož v době oprav byla vlastníkem jiná osoba, měli byste se investic domáhat po této osobě, nikoliv po nových vlastnících, kteří v té době neměli k nemovitosti jakékoliv právo. Spíše bych volila cestu vypořádání podílového spoluvlastnictví, kde by v rámci vypořádání mohlo být započítáno to, co jste do domu investovali a o to ponížen podíl nových vlastníků.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.