Počet stránek ve webu: 43.183

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

31.8.2019 jsem byla podat trestní oznámení na bývalého přítele za pokus o znásilnění. Dále sebral syna jen v tričku a utekl s ním pryč. Rozešla jsem se s ním už 02/2019 a doteď jsem s ním bydlela ve společné domácnosti v bytě v podnájmu. 2.9.2019 jdeme na OSPOD, kde máme domluvenou schůzku, kde s námi pracovnice probere věc svěření syna do mé péče.

Přítel o všem ví dlouhodobě i o soudu i o mém stěhování, ale dost agresivně s tím nesouhlasí. Policie ho vykázala z bytu na 10 dnů, já se budu ve středu 4.9.2019 stěhovat a on chce u stěhování být. Dělá si nárok na majetek (nebyli jsme manželé) účtenky jsou placené moji kreditní kartou na moje jméno. On mi posílal měsíčně 4.000 Kč na domácnost. Je možné, aby si nárokoval něco? Tvrdí, že i když jsme nebyli manželé, tak to co jsme nabili za dobu našeho soužití, tak na to má nárok, já tvrdím, že to tak není. Takže jak prosím v tu středu pokračovat v jednání? Jsme oba v nájemní smlouvě.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud jste nebyli manželé, tak partner nemá právo na žádný podíl, vše patří tomu z vás, kdo se může prokázat dokladem o zaplacení. Pokud je tedy vše placené Vaší kreditní kartou, je to ve Vašem vlastnictví a přítel na to nemá žádný nárok.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.