Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám u bývalého přítele nějaké věci (lyžařské oblečení za cca 8.000 Kč), nicméně on mi je odmítá vrátit a i se mnou komunikovat. Četla jsem, že na něj můžu podat žalobu, nicméně on se určitě bude odvolávat/bránit, tak je to vůbec účinné? Co v této situaci dělat? Lze se obrátit i na policii?

ODPOVĚĎ:
Pakliže se bez jakéhokoliv právního titulu obrátíte na PČR, pravděpodobně Vám nebude nápomocna, v nejlepším případě je obrátit se na soud s žalobou o vydání věci, je potřeba ustát břemeno důkazní tj. mít k věcem, které Vám bývalý přítel odmítá vydat relevantní důkazy o tom, že jsou skutečně Vaše. Váš přítel je pravděpodobně vlastníkem či nájemcem daného místa, kde jsou Vaše věci přechovávány, není tedy dobré do tohoto obydlí nikterak vstupovat bez součinnosti Vašeho bývalého přítele, neboť obydlí je chráněno Ústavou i Listinou základních práv a svobod. Bohužel nezbyde, než zvolit cestu soudní či arbitrážní.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.