Počet stránek ve webu: 43.183

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Ještě před manželstvím jsem nabyl do osobního vlastnictví bytovou jednotku. V současné době je podán společný návrh na rozvod (dohodou). S manželkou jsme také uzavřeli společnou dohodu o vypořádání společného jmění manželů, ve které je mimo jiné konstatováno, že byt včetně vybavení zůstává v mém výlučném vlastnictví.

Jelikož jsem se dostal do tíživé finanční situace (hypotéka, půjčka, výživné atp.) jsem nucen byt prodat. Mohu tak učinit ještě za doby trvání manželství? Chápu správně, že i finanční prostředky z prodeje bytové jednotky nespadají do SJM? Děkuji za Vaší odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
Bytová jednotka tedy není vůbec předmětem vypořádání SJM a i finanční prostředky získané prodejem nejsou součástí SJM. Byt tedy můžete prodat ještě před rozvodem, jen je důležité, aby tok peněz byl transparentní, tedy aby bylo zřejmé, že např. peníze na Vašem účtu jsou z prodeje bytu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.