Počet stránek ve webu: 43.378

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Domluvila jsem se se známým na prodeji sady kol na auto. Ústně jsme se domluvili, že cenu zaplatí na dvakrát tedy 2x7.000 Kč. Dostala jsem zatím jen zálohu 4.000 Kč a od té doby jen sliby, že zaplatí. Už je to pár týdnů a mám jen konverzaci přes Messenger, kde o tom jednáme. Mám nějakou reálnou naději, že dostanu peníze, když půjdu vše nahlásit na policii? Děkuji Zita.

ODPOVĚĎ:
Policie Vám s tímto nepomůže, jedná se o soukromoprávní záležitost, nikoliv trestný čin, kdy je varianta, že buď odstoupíte od smlouvy a budete požadovat kola zpět nebo druhá varianta, že budete vymáhat dlužnou částku. Pokud byste se obracela na soud, musela byste prokázat, že jste tak byli domluveni, tedy alespoň nějakou elektronickou komunikací, aby bylo zřejmé, na jaké ceně jste se dohodli. Pokud věc nahlásíte na Policii, určitě je reálné, že by si Policie pozvala onoho člověka na výslech a možná by to pro něj byla motivace, že ze strachu před trestním stíháním dluh uhradí, nicméně pokud by neuhradil, Policie to pravděpodobně odloží se závěrem, že nebyl spáchán žádný trestný čin a pak byste se musela obracet na civilní soud.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.