Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chtěla bych se zeptat, zda mi může exekutor při exekuci majetku zabavit věci potřebné pro miminko, jako je monitor dechu, chůvička, židlička na krmení atd. Dále věci, co jsem na miminko dostala darem. Dále jsem se chtěla zeptat, rodiče miminku chtějí posílat peníze a tím mu spořit.

V bance mi řekli, že tam musím figurovat jako zákonný zástupce. Může exekutor tento účet také obstavit? Předem děkuji za odpověď. Vladana.

 

ODPOVĚĎ:
Z exekuce jsou mimo jiné vyloučeny běžné oděvní součásti, včetně prádla a obuvi, obvyklé vybavení domácnosti, školní potřeby, dětské hračky. Mám za to, že Vámi uváděné movité věci lze do některé ze jmenovaných kategorií zařadit. Pokud by je chtěl exekutor zabavovat, trvejte na tom, že jsou to věci z exekuce vyloučené. Obvykle se však věci tohoto typu již nezabavují. K Vašemu druhému dotazu, jedná se o peníze Vašeho dítěte, ne Vaše, tudíž exekutor Vám je zabavit nemůže, i když jste zákonný zástupce.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.