Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

V červnu 2022 mi byla zaslána upomínka za nezaplacené pojistné období od ČKP. Částku (3.520 Kč) jsem ihned uhradila. Dále se nic nedělo, ovšem v dubnu 2023 mi začaly chodit výzvy k úhradě. ČKP předala záležitost jakési Mgr. Vaškové. Na mé e-maily ohledně toho, že jsem peníze dávno uhradila mi odepsali, že mám věc řešit s paní Vaškovou, ta na mé zprávy nereagovala a dnes (29.06.2023) mi bylo exekučně strženo z účtu přes 17.000 Kč jakýmsi panem exekutorem Preusem.

Tudíž ČKP má v platbách nejspíše chaos, posílá neoprávněně lidi k exekuci. Já jsem částku zaplatila a po roce mám exekuci. Jak se bránit? Mám podat TO, nebo doložení, že jsem částku před rokem zaplatila bude stačit? Jsem na mateřské a nemohu přijít o 17.000 Kč jen tak. Děkuji. S pozdravem Svatava.

 

ODPOVĚĎ:
Váš případ bohužel není ojedinělý. Je však třeba vždy vycházet z exekučního titulu, tj. rozhodnutí soudu, na základě kterého byla exekuce navržena. V rozhodnutí budou uvedeny všechny platby, které jste měla ČKP zaplatit. Pokud jste všechny uvedené platby uhradila, podejte prosím z tohoto důvodu návrh na zastavení exekuce a přiložte důkazy o tom, že jste oprávněnému vše uhradila před zahájením exekuce.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.