Počet stránek ve webu: 43.176

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dostali jsme se do situace, kde majitelka psa po nás žádá náhradu za zranění, které mu způsobil náš pes. V parku s volným pohybem psů jsme venčili našeho psa. Do parku dorazila majitelka jiného psa, který neustále obtěžoval našeho psa. Náš pes se snažil druhého psa ignorovat a my jsme opakovaně vyzvali majitelku, aby si svého psa odvedla, že náš pes může ztratit trpělivost a jejího psa napadnout.

Po několikáté výzvě majitelka psa skutečně odvedla. Po chvíli její pes opět přiběhl k našemu psu a situace se opakovala. Náš pes už bohužel zareagoval a druhého psa napadl. Způsobil mu zranění, která obnášela nákladnou léčbu. Náklady na léčbu nyní majitelka vymáhá na nás.
Dle našeho názoru je tento požadavek minimálně sporný, jelikož ke konfliktu došlo v důsledku neposlušnosti druhého psa a ignorování výzev jeho majitelky, aby si psa zpacifikovala.
Máme pojištění odpovědnosti, které obvykle kryje škodu, kterou náš pes způsobí našim zaviněním. Máme ovšem pochybnosti, zda pojišťovna takovou událost uzná, když nešlo z naší strany o nedbalost.
Děkuji, Milan

 

ODPOVĚĎ:
Vyslovování názorů v oblasti pojišťovnictví v právní poradně nepřísluší. Posoudit, zda se na Váš případ vztahuje pojištění, které máte uzavřeno pro tyto a podobné případy, přísluší Vaší pojišťovně. V případě, že máte na věc jiný názor než bude mít pojišťovna, pak se můžete samozřejmě bránit žalobou.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.