Počet stránek ve webu: 43.214

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám dotaz ohledně smlouvy o poskytování služeb dle nového občanského zákoníku. Měli byste vzor teto nové smlouvy? Co je tam potřeba doplnit nového? Zabývám se vyučováním anglického jazyka, s některými lidmi potřebuji uzavřít smlouvu.

Má to byt smlouva o poskytovaní služeb (§ 1724 zákona č.   89/2012 Sb. , občanský zákoník) nebo Smlouva o zajištění jazykové výuky podle zákona č. 513/1991 Sb. , obchodní zákoník? Měli byste vzory těch smluv? Děkuji, Jitka

ODPOVĚĎ:
Smlouvu, kterou budete uzavírat, budete uzavírat podle zákona č. 89/2014 Sb. , občanský zákoník. Upozorňuji, že novým občanským zákoníkem byl obchodní zákoník zrušen, podle obchodního zákoníku tedy nic neuzavírejte ani na něj neodkazujte, již není platný a účinný. Měla byste tedy uzavřít smlouvu, kterou můžete nazvat jakkoliv - o poskytování služeb, o jazykové výuce, …, jejíž obsahem musí být vymezení smluvních stran, vymezení předmětu smlouvy - tedy jaký jazyk, případně na co specializovaný (na právo, zdravotnictví, .) vyučujete, jak často a kde výuka probíhá, cenové podmínky, jak řešíte zrušení výuky či náhradu zrušené výuky, případná další práva a povinnosti smluvních stran, na jakou dobu je smlouva uzavřena a jak ji lze ukončit.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.