Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

S přáteli jsme si pronajali menší prostory, kam chodíme cvičit různá zdravotní cvičení, protahování páteře a podobně a uvažujeme o založení spolku, který by se mohl k tomuto účelu využít. Musí mít spolek provozovnu v místě, kde se scházíme, nebo je možné registrovat sídlo například na adresu mé kanceláře a podobně?

Pokud je možné scházet se v soukromě pronajatých prostorách, musí být taková prostory kolaudovány pro nějaké sportovní, společenské nebo jiné účely?
A poslední otázka - jaké poplatky se k založení spolku váží?
Děkuji, David

 

ODPOVĚĎ:
Sídlo spolku musí být určeno celou adresou a je zapotřebí přiložit souhlas vlastníka nemovitosti, v níž má mít spolek sídlo.

Sídlo můžete registrovat i na jiné adrese, než na jaké se scházíte. Za zápis spolku se nehradí žádný soudní poplatek, pouze byste hradili právní zastoupení, pokud byste založení spolku nechali na právníkovi. Pak by se částka odměny pohybovala cca kolem 10.000 Kč.

Scházet se můžete v jakýchkoliv prostorách, nicméně problém by mohl nastat v případě, že by se při cvičení někomu něco stalo - např. s pojistným plněním.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Registrace sídla spolku - musí být v centrále spolku nebo může být v bytě člena spolku?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.