Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám uzavřenou smlouvu na zprostředkování prodeje bytu s RK na 6 měsíců. Po uplynutí této doby jsem odeslala doporučeně výpověď na adresu RK uvedenou v hlavičce smlouvy, jak je ve smlouvě určeno. Doručení výpovědi se protáhlo, protože zásilka musela být doslána na jinou adresu, než je uvedeno ve smlouvě. Tímto se pro mě nevýhodně prodloužila výpovědní lhůta.

Počítá se v tomto případě den doručení na jinou adresu nebo se za doručení považuje den, kdy zásilka byla doručována na původní adresu?
Byt již prodat nechci, ale makléř se stále domáhá prohlídky bytu se zájemci, jelikož bere počátek výpovědní lhůty datum doručení na dosílací adresu. Beru toto jako zatížení doručení. Prosím jak je to správně?
Děkuji. Šárka

 

ODPOVĚĎ:
Pokud máte doklad o odeslání listovní zásilky na adresu, která byla uvedena ve smlouvě s RK, pak je pro Vás snadno doložitelné, kdy výpovědní lhůta začala běžet. Takže pokud byla listovní zásilka zaslána RK později na jinou adresu, než byla uvedena ve smlouvě, pak je to k tíži RK, nikoliv Vám. Lhůta se počítá ode dne, kdy jste listovní zásilku odeslala.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.