Počet stránek ve webu: 43.214

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jak se posuzuje uzavření smlouvy na dálku mezi právnickými osobami, je možnost nějaké výpovědní lhůty? Jedná se o firemní zápis u česko katalog na 50 portálů. Poslali jsme email, že o pokračování nemáme zájem, pak mi zavolali, zopakovala jsem, že nemáme už zájem o tyto služby, ale nenechali mě, začali mě přesvědčovat, že mi přestane fungovat web (výhrůžka??? ). Vzhledem k tomu, že o web se stará kolega a naše marketingová společnost, jsem se zarazila, proč by mi měl přestat fungovat web, tak jsem řekla, že to proberu opět s naší marketingovou společností a souhlasila se zasláním zálohové faktury.


Na druhý den, jsem napsala, že o službu opravdu už nemáme zájem. Plnění má nastat až 13.8.2019. Společnost trvá, že nemáme nárok na výpověď, protože jsem souhlasila se zasláním zálohové faktury, že už za nás něco uhradili, ale odmítli sdělit co uhradili, že nejsou povinni mi tyto údaje sdělit, že nejsme spotřebitelé.
Děkuji za odpověď, Božena

ODPOVĚĎ:
Zde nechává zákon prostor pro dohodu smluvních stran, neužijí se ustanovení o ochraně spotřebitele. Záleží tedy, co obsahuje podepsaná smluvní dokumentace, na čem se konkrétně smluvní strany dohodly. Prostudujte tedy především zálohovou fakturu a případné další dokumenty, které v této věci máte k dispozici.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Distanční smlouva uzavřená na dálku mezi právnickými osobami - uzavření souhlasem se zasláním zálohové faktury?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.