Počet stránek ve webu: 43.214

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.67 (3 hlasů)

Uzavřel jsem smlouvu o postupném spoření do zlata, mělo se posílat 500 Kč měsíčně a vždy když dosáhnu ceny malého slitku, bude mi zaslán. Už podezřelé ze začátku bylo že chtějí 5.000 Kč "Startovací platba", která měla být kompletně vrácena při dosahování cílové částky každou platbou.

Např. při 50.000 Kč mělo už být vráceno 2.500 Kč, jinak vše vypadalo důvěryhodně a mediální obraz pana Ryby v DVTV a všude na internetu byl hodně přesvědčivý, tak jsem obchodníkovi po telefonu (on-line), ne fyzicky, podepsal, neboli řekl ANO na smlouvu, pak ještě SMS kódem. Podmínky smlouvy jsem ani neviděl. CHYBA. Za dva dny jsem potkal kamaráda, který mi vše kolem zlata vysvětlil a přišel jsem na to, že firma Golden Gate je o cca 30% dražší na gramovou cenu, než je běžné u jiných solidních firem, takže než bych dospořil cílovou částku 100.000 Kč, tak bych prodělal cca 30.000 Kč. Kdyby bylo navíc 10% bych překousnul, ale tohle je moc. Napsal jsem mail, že smlouvu ruším, ať se nezlobí. Napsali, že smlouvu ruší, ale nic zpět nedostanu, že nejsou jen obchodníci se zlatem, ale v ceně je jejich know how a podobné nesmysly, že to mám v obchodních podmínkách smlouvy a přestali komunikovat. Jen ještě napsali (poslal jsem konkrétně 5.500 Kč), že za 500 Kč mám u nich zlato a když doplatím na malý slitek, tak mi jej pošlou, ale 5.000 Kč v žádném případě nevrátí. Mám na těch 5.000 Kč nárok, nebo opravdu ne? Děkuji mockrát, s pozdravem Ondřej.

 

ODPOVĚĎ:
Předně s kompletním zněním VOP musíte být seznámen předem, resp. Musí Vám být dána možnost se s nimi seznámit (jestli tak učiníte či nikoliv je pak pouze na Vás a jde toto k Vaší tíži).
Co se týká ukončení smlouvy, Vámi přiložené VOP předvídají možnost jednostranné výpovědi z Vaší strany, přičemž následně má dojít dle čl. 7.2 k vyúčtování. Vstupní poplatek definovaný jako nákup kreditů pak jste oprávněn vyměnit za zboží/služby, a to až do doby ukončení smlouvy, následně propadají.
Doporučuji primárně písemně vyzvat společnost ke vrácení zaplacené částky, jelikož jste neměl možnost se s VOP předem seznámit. Doporučuji vést veškerou komunikaci výhradně v písemné formě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.