Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Sberbanka mi poskytla Spotřebitelský úvěr ve výši 382.000 Kč s Bonusem 20% z této částky. Úvěr jsem v doplatila v září 2022 a dotazem na oddělení pohledávek zjistila, že bonus ve výši 76.400 Kč tam mám. Česká spořitelna, která klienty Sberbank převzala, mne v evidenci nemá. Prosím, co mám dělat? Jsem důchodkyně, takže pro mne tyto peníze jsou dost důležité.   Děkuji Beáta.

ODPOVĚĎ:
Bohužel nemám k dispozici podklady o převzetí portfolia klientů Sberbank Českou spořitelnou, nicméně z obecně známých informací usuzuji, že Česká spořitelna koupila od Sberbank pouze dlužné neuhrazené pohledávky, a to k období listopad 2022. Patrně měla Sberbank v systému vedeno uhrazení úvěru a tudíž k převzetí vašeho (uhrazeného úvěru) Českou spořitelnou nedošlo. Z vaši strany mělo tedy dojít k přihlášení pohledávky ve výši bonusu do insolvenčního řízení. To v současné chvíli již není možné. Můžete se s dotazem pro ověření obrátit na insolvenčního správce Sberbank JUDr. Jiřinu Lužovou https://www.ak-luzova.cz/.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.