Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Uvažovali jsme o realizaci krbových kamen. Byli jsme se informovat ve firmě Super komíny. Dostali jsme nabídku. Ukázali jsme jaká bychom chtěli kamna. Bylo nám nabídnuto, že kamna objednají u svého dodavatele. Jako důchodci jsme chtěli realizaci od začátku až do konce. Při odchodu nám bylo sděleno, že jediné co musíme udělat, je jen základ pod komín.

To by byl manžel ještě schopen udělat. Prosili jsme, zda by se k nám přijel podívat technik, jestli je toto vše realizovatelné. Nabídli jsme dovoz i odvoz technika na místo. Vyžádali si fotografie a bylo nám sděleno, že to jde. Jediné co chtěli zatím zaplatit byla kamna. Toto jsme udělali a kamna dne 27.10.2023 uhradili. Pak následoval e-mail, že musíme ještě udělat prostup střechou o určitých rozměrech. Toho jsme se opravdu zalekli - nemá nám kdo toto udělat a následně dát vše do původního stavu, proto jsem 2.11.2023 informovala firmu, že z těchto důvodů nemůžeme záměr realizovat. 3.11.2023 bylo odpovězeno, že toto berou na vědomí a peníze zašlou zpět na účet.   9.11.2023 jsem se informovala, zda už peníze zaslali, ale bylo mi sděleno, že se museli informovat, zda jim kamna vezmou zpět. Nikdo nás neinformoval o tomto postupu. Žádala jsem o doklad od dodavatele, že to nejde.   Na druhou urgenci o doklad mi byl zaslán e-mail s přílohou, kde je patrné, že se informovali až po mém upozornění na vrácení peněz, tedy 9.11.2023 a odpověď z 10.11.2023. Chci se informovat, zda mám právo na vrácení peněz.   Děkuji v příloze zasílám celou e-mailovou dokumentaci. Valérie.

 

ODPOVĚĎ:
Rozhodující by v tomto případě bylo prokázat, co bylo předmětem uzavřené smlouvy. Smlouva uzavřena byla na základě potvrzení objednávky a úhrady, je však otázkou, co vše bylo součástí smlouvy a co nikoli. Já bych vycházel z toho, že akceptovali vaše odstoupení od smlouvy, tudíž by měli vrátit peníze zpět. Zároveň ale nyní nevím, jaká kamna byla objednána, zda byla nějak upravována atp. Nicméně nyní bych trval na vrácení peněz s ohledem na akceptaci odstoupení.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.